Åskådare

Upplev Dalsland Swimrun som åskådare.

Till kartan >>

Det finns många fantastiska möjligheter att se deltagarna på olika platser runt banan framförallt i början och slutet i av loppet.

 1. Starten sker kl 10.00 från akvedukten i Håverud och deltagarna kommer att simma från den andra slussen söderifrån genom stålrännan, akvedukten, fram till tredje slussen för att sedan ge sig ut på en längre löpning upp till Buteruds slussen.
 2. Till Buterudsslussen kan man ta sig både med bil och till fots.
  Från väster: knappa in: Buterud station, 464 91 Dals Rostock i Google maps. 
  Från öster kan man parkera längs Brudfjällsvägen och gå ner till Buterud. Var noga med och ställa bilen så att den inte blockerar för andra trafikanter.
 3. Nästa tillfälle och se löparna/simmarna är vi Hällristningarna i Tisselskog vid sjön Råvarpens östra sida. Här finns goda parkeringsmöjligheter men man får gå en liten bit för att komma ner till sjön.
 4. Vid Högsbyns Fritidscenter är det depå för deltagarna. Här kommer det finnas servering och kiosk för publiken. Detta är den rekommenderade publikplatsen, då ni ser både simning och löpning. Det är även god chans att heja lite extra när deltagarna stannar och fyller på energi vid depån. 
 5. Nästa goda möjlighet att se på loppet är vid gästhamnen i Mustadfors. Här är det också depå för deltagarna. Från gästhamnen simmar deltagarna över Katrineholmshöljen till slussarna på östra sidan. 
 6. Vid Långbron kommer deltagarna att simma från miljöstationen förbi Kanalvillan till slussen. Vid Kanalvillan och Långbrons sluss finns det parkering och bra platser att kika ifrån. 
 7. Efter att ha simmat över Laxsjön till Långbrons nordöstra sida springer deltagarna ut till Baldersnäs norra udde, även kallad ”världens ände” där deltagarna går i vattnet för en längre simning över till Ösan i Billingsfors. Baldersnäs Herrgård står för depå 4.
 8. En god möjlighet är att få se loppet är vid slussarna i Billingsfors där deltagarna kommer att simma en kort sträcka för att sedan springa upp förbi 18 slussen upp till 19/20 slussen.
 9. Sedan är det dags att ta emot deltagarna vid målet i Eka Parken i Bengtsfors.